maanantai 27. maaliskuuta 2017

TYYTYMÄTTÖMYYTTÄ KAUPUNGISSA

EPSI Ratingin tuoreimman kuntatutkimuksen mukaan pietarsaarelaiset ovat kaikkein pettyneimpiä omaan kuntaansa. Näin väitetään ainakin viimeisessä Iltalehdessä

En tiedä, miten tutkimus on tehty tai ketkä siihen on vastannut, mutta siitä huolimatta tutkimuksen antamaan yleissignaaliin on syytä suhtautua vakavasti. Ei riitä, että todetaan vastauksien mahtuvan virhemarginaalien sisään.

Kuten totesin, en ole nähnyt tutkimustuloksia. Syvemmän analyysin tekeminen jääkin myöhemmäksi. Siksi ajatukseni ovatkin vain arvailuja. Ja ne voi  vapaasti  "ampua alas".

TERVEYDENHUOLTO.
Varsinkin kaupungin suomenkielinen väestö on varsin tyytymätön saamiinsa lääkäripalveluihin. Kritiikki ei suuntaudu lääkäreiden ammattitaitoon, vaan pääosin arvostelu kohdistuu huonoihin kielipalveluihin. Suomenkieliset eivät saa palvelua omalla äidinkielellään. On kyllästytty siihen, että Vaasan keskussairaalan kielipalvelut on nostettu framille, kun taas oman kaupungin vähemmistön kielipalvelut on jätetty huomattavasti vähemmälle. Asiaan liittyy myös se, että Kokkolan Soitesta ei saa puhua juuri ollenkaan?

VANHUSTENHUOLTO
Malmin sairaalassa suljettiin kovalla kiireellä osastoja säästöihin vedoten Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että sairaalassa on täpötäyttä ja vanhuksia joudutaan pitämään sairaalassa sen takia ettei hoitopaikkoja löydy. Nyt joudutaan sitten ostamaan paikkoja yksityisiltä. Siinä ne säästöt? Asian ei pitänyt tulla yllätyksenä, sillä siitä kyllä kerrottiin Pietarsaaren valtuustossa, kun Ikäihmisten hyvinvointisuunnitelmaa käsiteltiin

KOULUT JA PÄIVÄKODIT
Kaupungissa on vellonnat muutaman vuoden koulukeskustelu. Totta kai vanhempia huolestuttaa lasten koulunkäynti ja koulujen tulevaisuus. Sulkemisuhan alla on ollut niin ruotsin kuin suomenkielisiä kouluja.
Hieman samankaltaisia ehdotuksia on tehty päiväkotien suhteen Julkisuudessa on esitetty myös pienien tarhojen keskittämistä suurempaa kokonaisuuteen ( nykyinen BLI )

KATUJEN KUNTO
Varsinkin kevään aikana on katujen huono kunto noussut esille. Kevät on aina tässä suhteessa vaikeaa aikaa, kun routa ja jää tekevät tepposensa. Tosin ei tilanne minusta poikkea esim. viime vuotisesta. Aina kevätkadut on routineet.

SOSIAALINEN MEDIA
Sosiaalinen media on välinen, jonka voi esittää vapaasti ajatuksiaan.  Ennen ei tällaista mahdollisuutta ollut, joten tiedonvälitys oli lähinnä lehtien ja radion varassa. Nyt tieto kulkee. Eikä sillä ole oikeastaan paljonkaan väliä, onko se oikeaa vai väärää. Tämäkin blogi perustuu arvailuille.

PÄÄTÖKSNTEON AVOIMUUS
Tästä asiasta on Pietarsaaren valtuustossa puhuttu paljon. Ja oikeutetusti. Onneksi viimeaikoina valtuustolle on  pidetty iltakouluja ja infotilaisuuksia entistä useammin. Joten asiassa on selvästi edistytty.

Kuten alussa kirjoitin nämä ja monet muut asiat ovat vain arvailuja ja osaksi myös minun tuntoja. Varmaan muitakin asioista tulee esille, mutta SITTEN HALUAN NOSTAA ESILLE myös sen, kuinka hyvin asiat saattavat olla  myösJeppiksessä. Meillä on hieno merellinen, puhdas saaristoluonto, meillä on hienot urheilu- ja liikuntamahdollisuudet, meillä on maan mainiot kulttuurin ja musiikin harrastusmahdollisuudet, meillä on kukoistava suur- ja pienteollisuus, meillä on työpaikkoja, meillä on  panostettu infraan viime vuosina miljoonia euroja. Meillä on paljon hienoja asioita kaupungisamme. Kunhan vain avaamme silmämme ja katsomme ympärillemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti