lauantai 21. maaliskuuta 2020

KORONAN AHDISTUS

Maamme tai oikeastaan koko maailma on viime aikoina ollut suuren mullistuksen pyörteissä. Pieni vihulainen, näkymätön Korona-virus on kaatamassa ihmiskuntaa. Olemme varustautuneet "kynsin ja hampain" kaiken maailman katastrofeja ja sotia vastaan, mutta tuo pahus on ottamassa meistä niskaotetta.

Tällä hetkellä virus näyttää olevan voitolla. Mutta "sotaa" se ei ole vielä voittanut. Eikä voitakaan, jos vaan pysymme yhtenäisenä ja yhdistämme voimavaramme samansuuntaisiin toimintoihin. Nyt ei kaivata sooloilijoita, vaan meidän tulee luottaa edelleen omiin viranomaisiimme. Heillä on kokonaisvaltainen käsitys asioista ja niiden kulusta. Ei maamme hallitus ja Eduskunta ole julistanut poikkeusoloa ihan tuosta vaan. Ei tasavallan presidentti tulisi mediaan kannustaman ihmisiä ellei hänellä olisi tapahtumista sisäpiiritietoa. Nyt kaivataan myös johtamista. Ja minusta maamme hallitus  yhdessä presidentti Sauli Niinistön kanssa on osoittanut sitä. Totta kai erehdyksiäkin on sattunut ja sattuu. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee. Samanlaista johtamista on syytä odottaa myös kunnissa ja virastoissa. Nyt kuntien poikkeusolojen valmiussuun-nitelmat esiin. Ja niitä soveltamaan.

On ollut mieluista todeta kuinka eri järjestöt ja yhteisöt ovat aktiivisesti ja etupainoisesti ryhtynyt talkoisiin. Tilaisuuksia on siirretty ja toimintaohjeita annettu. Yhteistuumaisuutta on löytynyt lähes joka rintamalla. Hienoa. Tällainen toiminta vahvistaa luo-tettavuutta ja voimistaa yhteisöllisyyttä. Yhdessä olemme vahvoja.

Hieman minua häiritsee se, että muutamat 70+- ikäiset ihmiset ovat kyseenalaistaneet ns liikkumiskiellon. Eihän kyse ole totaalisesta liikkumiskiellosta, vaan rajaamisesta. Kyllä ulkona saa liikkua. Mennään vaikka luontoon lintuja tarkkailleen. On vain toistaiseksi vältettävä suuria ihmisjoukkoja. Ei se sen vaikeampaa ole. Itsekäs ajattelu ei nyt sovi tähän tilanteeseen. Ei liikkumisen rajoit-taminen tarkoita sitä, että ikäihmisiä aliarvioitaisiin. Päin-vastoin. Kyse huolenpidosta ja välittämistä. Meidän kaikkien terveydestä.

Tuo virus kaatuu vielä. Se kaatuu, jos yhdessä noudatamme annettuja määräyksiä ja ohjeita. Se kaatuu, jos edelleen luotamme viran-omaisiimme. Se kaatuu, jos yhdessä välitämme ja autamme toisiamme. Se kaatuu, jos näin päätämme. Se kaatuu, jos olemme tolkun ihmisiä









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti