maanantai 28. elokuuta 2017

PAHAN NUOLET

Turun raakamainen ja väkivaltainen teko on aiheuttanut meissä kaikissa hyvinkin voimakkaita tunteita. Itse olen mietiskellyt, miten me suomalaiset olemme menettäneet yhtenäisyytemme. Sen sijaan, että taistelisimme yhtenäisesti tällaisia tekoja vastaan, me syyttelemme toisiamme ja ammumme vihan nuolia vähän joka suuntaan. Juuri kuten tekijöt ovat suunnitelleet. Heidän tarkoituksenaan ei juuri olekaan muu kuin pelon, vihan ja yhteiskunnan epäjärjestyksen lietsominen.

Missä on yhtenäisyytemme? Olimme yhdessä tuomisemassa ikävät koulutapahtumat. Yhdessä kannoimme suuronnettomuuksissa tapahtuneet surut. Tuimmme toinen toisiamme ja jaoimme surun kyyneleet. Mutta nyt. Nuolia singahtelee sinne tänne. Toki tilanteet ovat erilaisia, eivätkä ne ole kaikin osin vertaikujelpoisiakaan. Mutta silti?

Turussa tapahtunutta ei mitenkään voi ymmärtää. Miten väkivalta on ylipäätään voinut tulla näin lähelle. Omaisten tuska on sanoin kuvaamaton Nyt haemme syyllisiä ja monet ovat menettäneet uskonsa päättäjiin ja viranomaisiin. Ja kuitenkin juuri he tarvitsevat nyt tukemme. Suomalainen oikeusjärjestelmä on maailmanlaajuiseti tunnustettua. Se hakee vertaistaan. Pelastusviranomaisten työ on onnettomuuspaikalla  ollut käsitykseni mukaan  ensiluokkaista. Myös yksityiset henkilöt ovat toimineet epäitsekkäästi ja ripeästi
Miksi siis emme edelleenkin tukisi yhdessä omaa yhteiskuntajärjestelmäämme? Tottakai virheitäkin on tehty, mutta kaikki ovat kuitenkin viime kädessä halunneet tehdä parhaansa. Ei sinne kukaan epäonnistumaan ole mennyt. Tukekaamme ja luottakaamme siis edelleen omiimme!

Viime aikoina on paljon puhuttu ns paperittomista maahanmuuttajista. Mielipiteitä on monenlaisia, mutta keskustelun lomassa on hyvä muistaa myös Suomen laki, joka turvaa kaikille avun. Ainakin tilapäisesti. Tämän avun antaminen koskee meitä kaikkia. En halua mitään vastakkainasettelua. Haluan vain painottaa lain kirjainta. Siksi ainakin minä luotan edelleenkin yhteiskuntajärjestelmäämme . Se on oikeastaan ainut tie selvityä eteenpäin. Mikä olisi parempi vaihtoehto?

Nyt suomalaisilta kaivataan yhtenäisyyttä. Nuolien ampuminen ei tuota kuin tuskaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti